مبحثی بسیار مهم برای تمام والدینی که کودک کم شنوا دارند و یا میخواهند برای بارداری اقدام کنند.
علل کم شنوایی در نوزادان
عوامل وراثتی
بیشتر موارد کم شنوایی در نوزادان مربوط به عوامل وراثتی است . به خانواده هایی که فامیل هستند یا در اقوام نزدیک مورد کم شنوا (کسی که از نوزادی کم شنوا باشد) دارند پیشنهاد میشود قبل از بارداری تستها و مشاوره های ژنتیکی را انجام دهند تا دارای نوزاد کم شنوا نشوند.
از دیگر موارد ژنتیکی میشود به انواع سندروم هایی که مورد کم شنوایی را شامل میشوند نام برد مانند سندروم واردنبرگ ،آشر و دیگر سندرومها.
عوامل اکتسابی
سرخجه در ۳ماهه اول بارداری سبب کم شنوایی عمیق میشود . عفونتهای رحم، زردی بالا ،استفاده از فورسپس در زایمان طبیعی و… همه سبب کم شنوایی و ناشنوایی در نوزادان میشوند.
با بالا رفتن آگاهی و بهداشت جامعه خداروشکر تقریبا تمامی نوزادان در بدو تولد سنجش شنوایی میشوند . تست OAE بصورت غربالگری در بیشتر بیمارستانها و مراکز بهداشت برای نوزادان انجام میشود.
والدین گرامی اگر نوزاد شما در بخش NICU بستری شد حتما تست AABR انجام شود چون امکان وجود نوروپاتی وجود دارد.
اگر نوزادی تستهای OAE و AABR را جواب ندهد باید تستهای تکمیلی ABR و ASSR انجام شود تا درصد کم شنوایی مشخص گردد.
در نوزادان کم شنوا ابتدا سمعک تجویز میشود . اگر نوزاد پاسخ به صدا و گفتاری مناسب پیدا کند به همین سمعک اکتفا میکنیم در غیر اینصورت باید کاشت حلزون شود که در ۹۰درصد از موارد شنوایی بهبود میابد.
نکته ۱: والدین گرامی اگر نوزادی دارید که حس میکنید جهت یابی صدا ندارد یا حتما باید با صدای بلند با ایشان صحبت نمایید برای تست شنوایی مراجعه فرمایید.
نکته ۲:حس تمام والدینی که کودک کم شنوا دارند قابل وصف نیست . هیچوقت بدنبال مقصر نگردید فقط بدنبال راهکارهای پیشنهادی برای جبران این کم شنوایی باشید.
نکته ۳: نوزادان و کودکان کم شنوا باید از سمعکهای بسیار هوشمند استفاده نمایند تا گفتاری سلیس و واضح داشته باشند.
مرکز شنوایی سنجی و تجویز سمعک پویا
شماره تماس جهت مشاوره رایگان : 09101526700
شماره تماس جهت وقت قبلی : 55969186
