قالب وردپرس قالب وردپرس آموزش وردپرس قالب فروشگاهی وردپرس وردپرس
خانه / شنوایی سنجی / ایا اجزای گوش را میشناسید؟

ایا اجزای گوش را میشناسید؟

سمعک در شهرری

 

۱_گوش خارجی
جمع اوری صدا و انتقال آن به داخل گوش وظیفه ی اصلی گوش خارجی است.

۲_مجاری گوش خارجی
انتقال جریان صدا به گوش میانی مهمترین وظیفه این مجاری است.مجاری گوش خارجی پر از موهای ریز و غده های تولید وگس است که مانع از ورود حشرات و گرد و غبار میگردد.۱/۳ انتهایی ان استخوانیست.گاهی اوقات میزان وگس به دلیل محیط زندگی خاکی یا التهاب ناشی از بیماری بقدری بالا میرود که باعث پر شدن و در اصطلاح کیپی گوش میشود.در این هنگام با مراجعه به متخصص گوش مجاری را از وگس تخلیه کنید وگرنه باعث سرگیجه میشود.از وسط مجاری عصب ۱۰ رد شده است که گاها خارش گوش یا فرو بردن جسم خارجی در گوش سبب تحریک این عصب و ایجاد سرفه میشود.

۳_پرده ی گوش(صماخ)
صدا از طریق هوای منبسط وارد شده به مجاری گوش خارجی سبب لرزش پرده ی گوش میشود و توسط استخوانچه های گوش میانی به حلزون گوش میرسد.التهاب گوش میانی یا خارجی و ضربه سبب پارگی پرده ی گوش میگردد که در این صورت باعث کم شنوایی میشود.کم شنوایی ایجاد شده بسته به نوع و میزان پارگی متفاوت است.برای نوزادان و کودکانی که لوزه ی سوم دارند برای تخلیه مایعات گوش میانی روی پرده ی گوش یک لوله به نام vt نصب میکنند.

۴_استخوانچه چکشی
چسبیده به پرده ی گوش در گوش میانی و کار انتقال صدا را برعهده دارد.

۵_استخوانچه سندانی
مابین استخوانچه های رکابی و چکشی ولرزش پرده ی گوش و استخوانچه چکشی را به استخوانچه رکابی میرساند.

۶_شیپور استاش
مجاری همیشه باز بین گوش میانی و حلق است که کار تعادل فشار و انتقال مایعات گوش میانی به حلق را برعهده دارد.در نوزادان و کودکان خردسال با کمترین التهاب بسته میشود و سبب ازدیاد مایعات وعفونتهای گوش میانی میشود.

۷_استخوانچه رکابی
کوچکترین استخوان بدن انسان است و ارتعاشات استخوانچه سندانی را به مایعات حلزون گوش میرساند.موارد ژنی و ازدیاد کلسیم باعث سفت شدن این استخوانچه و ایجاد کم شنوایی میشود که به آن اتواسکلروزیس میگویند.

۸_مجاریهای نیم دایره
۳مجاری که در جهتهای مختلف جهت حفظ تعادل بدن کار برد دارد.بدلیل ضربه به سر ،بیماریها ویا فشار خون سبب تکان خوردن مایعات داخل آنها شده و سرگیجه پدیدار میشود.

۹_حلزون
تبدیل ارتعاشات گوش خارجی و میانی به پالسهای الکتریکی وظیفه ی حلزون گوش است.حلزون با داشتن سیستم بسیار پیچیده این کار را انجام میدهد.

۱۰_عصب شنوایی(۸)
عصب هشت یا عصب شنوایی پالسهای ایجاد شده در حلزون را به مغز میبرد.
یکی از زیباترین و پیچیده ترین مکانیسمهای بدن حس شنواییست.

 

درباره ی ادیولوژیست محمد جعفری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *